27-05-12

INTERNATIONAAL PARKTHEATERFESTIVAL.

Zuiderse sfeer in het Prinses Joséphine-Charlottepark te Lokeren ,de zon en het volk was van de partij .

Een internationaal gezelschap wist de massa te entertainen ,je kon in het park genieten van het kruim van het hedendaags openluchttheater en dit helemaal gratis. Van klein tot groot kon genieten van de aangeboden attracties. Het “Shopping Trolley Dance Team” wilde oma’s met veel toeters en bellen of Ron Jaluai met de kleinste mobiele cocktailbar ter wereld, of mobiel vrouwen versieren en ook nog Circo Rum Ba Ba dat op wandel gaat met een getemde draak,en de gepaste plaats zoek om haar ei uit te broeden .Kortom dik of dun,groot en klein kwamen aan hun trekken in het park .Het Sinfra team verdiend zeker een dikke pluim voor de organisatie en ze spreken al af voor volgend jaar op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2013.

Ook De Durme vierde mee ,met een internationale Toervaartreünie voor Motorjachten.Morgen maandag verlaten zij terug de Durmestad.

 

Parktheaterfestival,Lokeren,Axiradio

 

Voor meer foto's zie

http://www.axiradio.be/?module=news&id=4fc287e623853

23:26 Gepost door Michel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: parktheaterfestival, axiradio, lokeren |  Facebook |

12-05-12

MONMARKTRE IN LOKEREN

Het weer zat niet mee,maar de sfeer was ok.

Ondanks de minder gunstige weersomstandigheden vonden heel wat mensen de weg naar de vernieuwde Lokerse Markt om te ontdekken wat MontMarktre allemaal te bieden had. Omwille van de regen en wind waren er iets minder kunstenaars dan voorzien maar toch was de markt behoorlijk gevuld.Heel mooi was het " tableau vivant" waar schilderijen van Monet en Renoir tot leven kwamen. 
Daarvoor zorgden o.a. de Lokerse toneelvereniging de Sinfra's samen met nog enkele andere mensen.
Eén Renoir werd zelfs uitgebeeld door personen die gebodypaint waren. Je kon de bodypainters uit Nederland trouwens aan het werk zien naast het podium en dat tentje had geen gebrek aan belangstelling. Ook aan de kinderen was gedacht met o.a. poppentheater. Kunstenaar Toon Baert maakte dan weer voor 15 euro een karikatuur van wie het wou. Er liep trouwens een wedstrijd om de karikaturen aan het kraampje te herkennen van bekende Lokeraars. Je kwam ook regelmatig Tine Vandenbussche met haar accordeon tegen die, net als de streetbands voor wat muziek zorgde. Aan de verschillende kraampjes zag je beeldhouwen, schilderen, airbrush, keramiek en heel wat andere kunsten.
Er heerste een gezellige sfeer en iedereen leek tevreden met deze eerste editie van MonMarktre en de opkomst was vanaf 15u toch behoorlijk. De organisatoren hadden dan ook heel wat moeite gedaan om dit evenement in Lokeren te organiseren en indien er
nog een volgende editie komt, is hopelijk ook de zon van de partij want het was toch maar frisjes. Voor wie er niet kon zijn maar toch van de" MonMarktre" sfeer wil proeven, hebben wij hierbij een fotoverslag op onderstaande link .

 

http://www.axiradio.be/?module=news&id=4fa546de7642b

 

Monmarktre Lokeren

18:39 Gepost door Michel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |