12-05-12

MONMARKTRE IN LOKEREN

Het weer zat niet mee,maar de sfeer was ok.

Ondanks de minder gunstige weersomstandigheden vonden heel wat mensen de weg naar de vernieuwde Lokerse Markt om te ontdekken wat MontMarktre allemaal te bieden had. Omwille van de regen en wind waren er iets minder kunstenaars dan voorzien maar toch was de markt behoorlijk gevuld.Heel mooi was het " tableau vivant" waar schilderijen van Monet en Renoir tot leven kwamen. 
Daarvoor zorgden o.a. de Lokerse toneelvereniging de Sinfra's samen met nog enkele andere mensen.
Eén Renoir werd zelfs uitgebeeld door personen die gebodypaint waren. Je kon de bodypainters uit Nederland trouwens aan het werk zien naast het podium en dat tentje had geen gebrek aan belangstelling. Ook aan de kinderen was gedacht met o.a. poppentheater. Kunstenaar Toon Baert maakte dan weer voor 15 euro een karikatuur van wie het wou. Er liep trouwens een wedstrijd om de karikaturen aan het kraampje te herkennen van bekende Lokeraars. Je kwam ook regelmatig Tine Vandenbussche met haar accordeon tegen die, net als de streetbands voor wat muziek zorgde. Aan de verschillende kraampjes zag je beeldhouwen, schilderen, airbrush, keramiek en heel wat andere kunsten.
Er heerste een gezellige sfeer en iedereen leek tevreden met deze eerste editie van MonMarktre en de opkomst was vanaf 15u toch behoorlijk. De organisatoren hadden dan ook heel wat moeite gedaan om dit evenement in Lokeren te organiseren en indien er
nog een volgende editie komt, is hopelijk ook de zon van de partij want het was toch maar frisjes. Voor wie er niet kon zijn maar toch van de" MonMarktre" sfeer wil proeven, hebben wij hierbij een fotoverslag op onderstaande link .

 

http://www.axiradio.be/?module=news&id=4fa546de7642b

 

Monmarktre Lokeren

18:39 Gepost door Michel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.