28-11-10

De weg naar Bethlehem.

Onder die naam vindt vanaf zaterdag 11 december 2010 tot en met 6 januari 2011 opnieuw een unieke kerststallententoonstelling plaats in Lokeren.

Lokeraar Albert Van den Durpel tovert zijn tuin om tot een verzamelplaats van de mooiste kerststallen die hij trouwens zelf in elkaar knutselt.
Van over het Andesgebergte en Peru maken wij een Kerstreis tot in Lokeren Bospark, met onderweg bezoek aan honderd en meer Kerststalletjes,unieke en antieke Kerststalletjesvan allerlei makelij en materie ; houtsnijwerk,porselein,steen,kurken,legoblokjes,enz….
Uitgebreide verzameling Peruaanse Kerstgroepen in taracotta en porselein. En Kerstbeelden van kunstgroep “De Sperwer” uit Lokeren
Unieke kerstgroep in keramiek van Karin Grootaert uit Rieme.
Met deze tentoonstelling houdt Albert en zijn familie dit Kristelijk gebruik in ere want kerstbomen zie je elk jaar overal maar de kerststalletjes die zie je steeds minder.Een klein lichtje in een tijd van vervlakking en commerciële verloedering. Ontdek dit lichtje in de Kersttuin in de Nachtegaallaan 9 in Lokeren. Dagelijks gratis te bezoeken van 14 tot 18 u en op 25 en 26 december van 14 tot 20 u.

 

4cf1776239796[1].jpg

 

 

 

 

Voor meer foto's

 

 

 

http://www.axiradio.be/?module=collections&id=4cf1768...

17:11 Gepost door Michel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-11-10

50 Jaar "De Kring" Moerbeke

Op 20 november bestaat het jeugdhuis 50 jaar.

Om dit te vieren had de kring alle oud-medewerkers uitgenodigd voor een "walking dinner"... en de opkomst was enorm: meer dan 300 kwamen nog eens kijken hoe het met De Kring gaat.

De huidige voorzitter maakte er een punt van dat de jeugdclub de afgelopen 50 jaar altijd gerund werd op basis van vrijwilligers. Burgermeester Filip Marin, in een lang verleden wekelijkse bezoeker van De Kring, schetste met veel anekdotes het ontstaan en de levensweg van de jeugdclub. Voor de vele bezoekers was het zeker een blij weerzien met oude vrienden die ze lange tijd niet meer gezien hadden.

Bij de viering hoort ook een overzichtstentoonstelling, deze is ook volgend weekend nog te bezoeken in De Kring

Vrijdag 26/11/2010 van 20 tot 22 uur

zaterdag 27/11/2010 van 20 tot 24 uur

zondag 28/11/2010 van 10  tot22 uur

 

De Kring 50 jaar p - 013.jpg

 

 

 

 

Meer foto's op     www.axiradio.be

Indien u ze niet vind op de hoofdpagina ,ga naar archief onderaan de pag.

02:25 Gepost door Michel in Actualiteit, Algemeen, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-11-10

Radio Caroline

Even terugblikken in de tijd... nog voor de tijd van de vrije radio: 1964.

De Ier Ronan O'Rahilly heeft besloten het monopolie van de Britse omroep "BBC" te doorbreken.

Op 26 maart 1964 verlaat de "mv CAROLINE" de Ierse haven op weg naar Spanje, zover vaart het schip echter niet want voor de kust van Harwich gaat het voor anker. Al rond middernacht starten de officiële uitzendingen via de middengolf 197 meter. Radio Caroline is geboren!

De eerste plaat is "Can't buy me love" van The Beatles en de eerste deejay: Chris Moore. Na een dikke week ontvangt het kantoor in Londen meer dan 20.000 brieven van haar luisteraars.

Radio Caroline staakt haar uitzendingen zoals gewoonlijk om 18:00 uur. Kort nadat de zender wordt uitgeschakeld begint er een nieuw station: Radio Atlanta.
Beide station beseffen echter al vlug in dat ze beter kunnen samenwerken dan nodeloos te concurreren. Radio Atlanta wordt op 2 juli 1964 Radio Caroline South. De "mv CAROLINE" van de originele Radio Caroline vertrekt naar de Ierse Zee waar 10 dagen later het anker wordt gedropt voor het eiland Man.

In een zware storm in november 1991, breekt de ankerketting. Door gebrek aan brandstof kan de scheepsmotor niet gestart worden en het schip drijft richting Engelse kust. Op 20 november 1991, om 03:50 uur strandt het schip op de zandbank. Op een plaatst waar al vele andere schepen zijn vastgelopen en gezonken. De bemanning aan boord, Neil Gates, Steve Conway, Wendy Shephard, Ricky Jones, Chris Cobley en Stuart Dobson, worden met een RAF helikopter van het schip gehaald.

Drie dagen na de stranding wordt het zendschip vlot getrokken en naar de haven van Dover gesleept. De RADIO CAROLINE "supporters group" weten de schuit terug te krijgen voor 20.000 pond. Deze groep, onder leiding van Peter Moore onderhouden ze de boot nu nog steeds en zorgen er tevens voor dat RADIO CAROLINE regelmatig terug te beluisteren is d.m.v. tijdelijke licenties, satelliet,...

Tal van foto's zijn te zien op onze fotosite.

23760017.jpg

Foto's op

http://www.axiradio.be/?module=news&id=4cd33f16b1c1c

22:11 Gepost door Michel in Algemeen, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: caroline, maeva |  Facebook |