28-11-10

De weg naar Bethlehem.

Onder die naam vindt vanaf zaterdag 11 december 2010 tot en met 6 januari 2011 opnieuw een unieke kerststallententoonstelling plaats in Lokeren.

Lokeraar Albert Van den Durpel tovert zijn tuin om tot een verzamelplaats van de mooiste kerststallen die hij trouwens zelf in elkaar knutselt.
Van over het Andesgebergte en Peru maken wij een Kerstreis tot in Lokeren Bospark, met onderweg bezoek aan honderd en meer Kerststalletjes,unieke en antieke Kerststalletjesvan allerlei makelij en materie ; houtsnijwerk,porselein,steen,kurken,legoblokjes,enz….
Uitgebreide verzameling Peruaanse Kerstgroepen in taracotta en porselein. En Kerstbeelden van kunstgroep “De Sperwer” uit Lokeren
Unieke kerstgroep in keramiek van Karin Grootaert uit Rieme.
Met deze tentoonstelling houdt Albert en zijn familie dit Kristelijk gebruik in ere want kerstbomen zie je elk jaar overal maar de kerststalletjes die zie je steeds minder.Een klein lichtje in een tijd van vervlakking en commerciële verloedering. Ontdek dit lichtje in de Kersttuin in de Nachtegaallaan 9 in Lokeren. Dagelijks gratis te bezoeken van 14 tot 18 u en op 25 en 26 december van 14 tot 20 u.

 

4cf1776239796[1].jpg

 

 

 

 

Voor meer foto's

 

 

 

http://www.axiradio.be/?module=collections&id=4cf1768...

17:11 Gepost door Michel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.